Jump to: Text | Navigation

Strandja Nature Park - Europas uoppdagede reisemål

En annerledes ferie - med natur- og kultur- opplevelse

Strandja Nature Park i Bulgaria er et sjeldent og særegent villmarksområde i Øst-Europa. Få personer vet om dette området.

Panoramic view on the Strandja Mountains in Bulgaria

I Strandja finner du

  • Et grenseløst landskap med skogkledde åser
  • Elver med naturlige elvesvinger - meandere
  • Intakte områder ved Svartehavet
  • Skjønne og dramatiske omgivelser
  • Små, stille landsbyer omgitt av fargerike beitemarker

Strandja er et østeuropeisk paradis for ville dyr og planter, med en rik flora og fauna, rik på både eldgammel og levende historie; og med Svartehavs- og Middelhavs- klima.

Vet du at ...

Field trip from Strandja Nature Park in Bulgaria to Norway. Organised in cooperation with Bulgarian Biodiversity Foundation (BBF)

... Norge også har en spesiell tilknytning til Strandja? Norge bidrar med EØS-midler som blant annet blir brukt på et prosjekt sammen med Bulgarian Biodiversity Foundation på et omfattende prosjekt i Strandja. Prosjektet fokuserer på naturverdiene, ville dyr og planter, og en bærekraftig utvikling i området.

Som en del av prosjektet var mer enn 40 personer på studietur i Norge våren 2010 for å utveksle kunnskap og kompetanse innen bærekraftig utvikling og turisme.

Hvordan reise til Strandja fra Norge

Å reise til Strandja fra Norge er enkelt. Det er direkte flyforbindelse mellom Oslo og Burgas ved Svartehavet hver fredag fra 1. april til slutten av oktober. Se nærmere informasjon om dette på Internet sidene til Norwegian. Se på lavpristilbudene deres. Det er forholdsvis kort avstand fra Burgas til Strandja.

Før reisen til Bulgaria sender vi deg en email med en detaljert rutebeskrivelse til ditt første overnattingssted. Dersom du ankommer sent til Burgas og ikke vil rekke frem til første overnattingssted før det blir mørkt, kan vi personlig møte deg og ekskortere deg til overnattingsstedet. Dersom du har GPS kan du ta med denne som en ekstra hjelp.

Din ferie i Strandja

Vi hjelper deg med leiebil. Leiebil kan hentes ut og leveres tilbake på flyplassen i Burgas. Vi hjelper deg også med overnatting på Bed and Breakfast eller i små familiehoteller både ved kysten og i innlandet i Strandja. Vår informasjonspakke inneholder informasjon om interessante steder. Du kan gå langs de mange stiene i Strandja og du kan besøke steder for å oppleve stillhet og ro.

House in traditional Bulgarian Strandja style

Det er også mulig å inkludere guidete fotturer og ekskursjoner. Noen eksempler: besøk i et av Strandja sine tradisjonelle hus som har en svært spesiell byggestil, besøk hos en lokal birøkter eller besøk i en trakisk helligdom. Er du heldig får du også smake den helt spesielle honningen som finnes i dette området. Den er laget av bier som høster plantesaft fra bladene på eiketrær og lager honning av dette - smaker kan best beskrives som en blanding av honning og ekte lønnesirup.

Excursion to a house museum in Strandja Nature Park in Bulgaria

Når er det best å besøke Strandja

I april, mai og juni er Strandja på sitt aller vakreste dersom du ønsker å vandre rundt og se på naturen og kulturen. Landskapet er i denne perioden friskt og grønt med et rikt plante- og dyreliv. Det arrangeres to festivaler i Strandja i år: Rododendron festival xx mai (Zelenika Festival) og "Fire-dancing" festivalen 3. juni. Er du interessert i kultur og natur er disse festivaler vell verdt å få med seg.

Quiet beach at the Bulgarian Black Sea coast in Strandja

Ønsker du strandferie i kombinasjon med andre aktiviteter i Strandja er månedene juni, juli, august og september ypperlige. I stedet for å bo i store hotell - komplekser har du mulighet til å bo i familie - eide gjestehus eller hoteller. Med leiebil kan du på en enkel måte besøke lite besøket strender i litt avstand fra de største feriestedene.

I september og oktober er det flott å vandre rundt og oppdage Strandja's kulturelle perler. Temperaturen i sjøen er fortsatt behagelig og høsten er vakker med sine fantastiske farger og rike soppforekomster.

Walking along a coast path in Strandja Nature Park

For enkeltpersoner og mindre grupper

En ferie i Strandja er ideell for enkeltpersoner, par og små grupper som liker å gå, å svømme i sjøen, tilbringe tid i skjønn natur, og å vandre og oppdage denne unike delen av Bulgaria sin historie og kultur. Hele ferien kan skreddersys i forhold til dine interesser og ønsker. Ta gjerne kontakt med oss om dine ideer og ønsker, eller ideene og ønskene til din gruppe - så gir vi deg / dere informasjon om mulighetene. Du kan se en del eksempler på vår hjemmeside (på engelsk). Alle disse reiseopplevelsene er både for enkeltpersoner, par og grupper.

Her finner du mer informasjon om Strandja (på engelsk)

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon, vi ser frem til å høre fra deg!

Bulgarian women in traditional red, black and white Strandja costumes

The world is a book and those who do not travel read only one page. - St. Augustine